ESCENARI

Hola, el meu nom és Ramon Llull i vaig viure a cavall dels segles XIII i XIV. Com ja sabeu, vaig ser el primer gran escriptor de la literatura catalana i encara avui, en el vostre temps, molta gent estudia la meva vida i les meves obres amb molt d’interès. Els qui em coneixen bé, saben que sempre m’ha agradat posar la informació a l’abast de tothom perquè cadascú sigui capaç d’arribar a les seves pròpies conclusions. Com que veig, doncs, que esteu molt familiaritzats amb les noves tecnologies i que sabeu trobar informació en això que vosaltres anomeneu Internet, us proposo una juguesca.

TASCA

Contesteu breument, però d’una manera prou completa, aquestes tres preguntes:

  • Per què creieu que vaig escriure una gran part de la meva obra en català, si en aquella època la llengua comuna per a transmetre el coneixement era el llatí?
  • També vaig ser un ferm defensor de la conversió dels musulmans al cristianisme. Quines dues eines creia jo que eren indispensables per a fer-ho?
  • Com ja deveu saber, vaig escriure un gran nombre d’obres literàries. Seríeu capaços de trobar el títol de tres de les meves obres més importants i explicar amb quina intenció les vaig escriure (didàctica, filosòfica, científica…)? Resumiu-ne l’argument com si volguéssiu recomanar-ne la lectura a un amic vostre.

Un cop fet això, poseu en comú les vostres respostes amb els altres companys.

PRODUCTE

Feu una recerca àmplia per Internet per a descobrir els aspectes més importants de la meva vida i quines són les meves obres més rellevants. De ben segur que us serà molt més fàcil que a la meva època: llavors havíem de desplaçar-nos a les biblioteques dels convents per a poder consultar els pocs llibres que s’hi guardaven. I això volia dir molts dies de feina!

Aneu amb compte, però, amb el que trobeu. S’han escrit tantes coses sobre mi, que tanta informació us pot atabalar una mica. Seleccioneu bé quines pàgines consulteu i repartiu-vos els textos per a llegir-los amb calma i extreure’n els elements clau que us poden ser útils per a contestar les preguntes.

Per facilitar-vos una mica la feina, tot seguit us recomano uns quants enllaços perquè pugueu començar.

prestatgeria llibres concurs literari